patrimoni_cultural_catala_roig_tesalia 2

Enguany, a l’escola Roig-Tessàlia hem cregut oportú centrar el nostre projecte en el Patrimoni cultural català.

El patrimoni cultural és un dels testimonis fonamentals de la trajectòria històrica i d’identitat d’una col·lectivitat nacional i està constituït per tots els béns i valors culturals que l’expressen, com ara la tradició, els costums i els hàbits, així com el conjunt de béns immaterials i materials, mobles i immobles, que tenen un especial interès històric, artístic, estètic, plàstic, arquitectònic, urbà, arqueològic, etc.

Un patrimoni que, sortosament, a casa nostra és molt ric i molt ampli. Per això, a Primària, hem decidit circumscriure’l a un àmbit concret: la pintura, tot deixant la porta oberta a d’altres –com poden ser l’arquitectura o l’escultura, dels quals Catalunya també n’és un gran exponent– per ser tractats més endavant.

El gruix de la nòmina de pintors catalans és considerable –malauradament el de les pintores, no tant– i la seva importància transcendeix les fronteres per esdevenir universal. Creiem, per tant, que, al costat de noms tan prestigiosos com els de Ramon Casas, Joan Miró, Salvador Dalí, etc. Cal donar a conèixer el d’altres que hi han aportat i aporten el seu gra de sorra personal i enriquidor.

El nostre objectiu és que els i les alumnes no només els descobreixin, sinó que aprenguin a valorar les seves obres i en gaudeixin a través de visites i tallers, alhora que experimentin diferents tècniques artístiques amb les quals puguin expressar la seva gran creativitat.

Núria Sàbat